Cum să faci o cafea bună acasă fără espressor

N-ai nevoie de un espressor profesional pentru a face o cană de cafea bună. Îți trebuie doar o cafetieră decentă și boabe de cafea proaspăt măcinate. S-au purtat zeci de mii de discuții pe tema cafelei perfecte, a gustului perfect, discuții care au degenerat la conversații contradictorii și confuzie pentru doritorii de informații.

Echipamentul contează

Cu cea mai mare sinceritate spun că ai nevoie de un echipament potrivit pentru o cafea bună, de aceea mulți cunoscători și pasionați de cafea preferă, de regulă, să meargă într-o cafenea unde se găsesc mașini de făcut cafea profesionale, mari, făcute să respecte criteriile de preparare a unei cafele perfecte până la cel mai mic detaliu, timp în care oamenii își lasă acasă espressoarele mult prea complicate.

Până la urmă, espressoarele excelează în a face un espresso, adică o cafea scurtă, aromată și tare. Pe de altă parte, ele dau greș când vine vorba de o băutură mai complexă, cum ar fi un latte sau cappuccino. Alți specialiști spun că o cafetieră folosită corespunzător poate avea un potențial destul de ridicat în a scoate maximul de aromă din boabele de cafea proaspăt măcinate.

Temperatura apei

O companie de cafea renumită recomandă tuturor consumatorilor să bea o cafea făcută din cel mult 2 lingurițe, deci și apa trebuie pusă într-o cantitate care, alături de cele 2 lingurițe de cafea, să aibă ca rezultat o băutură cu gust excelent.

În teorie, se recomandă ca apa folosită atunci când este amestecată cu cafeaua măcinată să aibă între 90 – 95 de grade Celsius. Dacă nu aveți un termometru de apă, atunci puteți să o fierbeți și să o lăsați aproximativ 30 – 40 de secunde la temperatura camerei.

Când și cum să torni apa

Pune cafeaua măcinată și adaugă puțină apă peste ea, cât să fie ușor umedă, după care las-o să absoarbă acea apa înainte de a adăuga restul cantității de apă. Acoperă vasul în care se află cafeaua timp de 1 – 2 minute, iar abia apoi poți să te bucuri de adevăratul gust al cafelei.

Add Comment